Avel för mästerskap

Am Bloodstock grundades 2010 och har alltid haft som mål att bli ett av de främsta avelsstallen för sulkyhästar i Europa.

Att hitta rätt hingstar till våra fölston är naturligtvis en betydande del i vårt avelsarbete. Men lika viktigt är hästarnas vardag – i harmonisk miljö, omhändertagna av människor som älskar sitt jobb. Detta gäller hur vi jobbar med våra egna ston och uppfödningar men också för de hingstar vi väljer. Därför följer vi hingstarna under en längre tid och har nära kontakt med tränare och skötare – hästarnas uppträdande och utstrålning betyder lika mycket som deras stamtavlor. Våra drygt 80 ston finns i Sverige, Frankrike och USA.  Vi  äger även andelar i flera välmeriterade avelshingstar t.ex Muscle Hill, Southwind Frank, Father Patrick, Chapter Seven Ready Cash m fl.

Våra hästar står uppstallade hos några av de främsta stuterierna i Sverige, Frankrike och USA. Avkommorna säljs alltid på auktioner i Sverige (Kolgjini Sale, Kriterieauktionen samt Wengarn), i Frankrike (Deauville) samt i USA (Lexington och Harrisburg).

Att verka internationellt betyder att vi får ett större nätverk för intressanta kombinationer i vår avel. Och ett nära samarbete med våra stuterier ger oss möjligheten att alltid lära oss mer, och att ta med oss det bästa från varje lands sätt att ta hand om och utveckla unga travare. Alla våra samarbetspartners delar den vikt vi lägger vid harmoniska och rymliga miljöer ute och inne, högsta kvalitet på foder, vitaminer och kosttillskott samt tränare, skötare och veterinärer med det lilla extra.

 

De stuterier vi samarbetar med är:

Hyllstofta stuteri, Skåne
Hunterton Farm, Kentucky
Haras de Coulonces, Normandie

 

 

Du är alltid välkommen att kontakta mig om du vill veta mer om vårt avelsarbete eller besöka våra hästar.

Sabine Kagebrant
VD och avelschef