Diffarn Am

Unshyre föddes 1945 och är grundmoder till Diffarn Am. Hennes dotterdotter Oyama födde 1965 Valse Bellemoise, och även om hennes meriter som tävlingshäst inte var något att skriva hem om, så kom hon ändå att hamna i historieböckerna som mor till den fantastiske linjebildaren inom fransk avel, Jiosco. Jiosco slutade tvåa i Prix d’Amerique och Prix de Paris 1982, men hans storhet har framför allt förtjänats i aveln. Jiosco var en stor flott fux, som tävlade i Henri Levesque’s färger och blev championhingst i Frankrike åren 1991-1993.  

Honey Face är en syster till Noir Qualité, vinnare av Svensk Uppfödningslöpning och Va Pensiero, vinnare av Derbyhoppet som treåring. Hennes sexårige avkomma Venkatesh har tävlat framgångsrikt för Stefan Hultman och segrat i 7 av karriärens 16 starter. 

Fadern Lavec Kronos första kull är född 2012 och vi hör mycket positivt om dom. Lavec Kronos är en Enjoy Lavec bror till Viking- sonen Raja Mirchi, och korsningen Lavec Kronos på Viking ston känns mycket intressant. Kombinationen med Lavec Kronos farfar Pine Chip och Viking Kronos har haft enorma framgångar med hästar som, Going Kronos, Lantern Kronos, Order By Fax och Olympic Kronos. Enjoy Lavec har haft storloppsvinnare med miljonärerna Red Hot Dynamite, Popcorn Lavec och Insect Face.  

Såldes på Kolgjini Sales 2014.

 

Lavec Kronos (IT) Enjoy Lavec (SE) Pine Chip (US)
Margit Lobell (US)
Dame Lavec (SE) Quito de Talonay (FR)
Kit Lobell (US)
Honey Face (SE) Viking Kronos (IT) American Winner (US)
Conch (US)
Qualite Klassik (FR) Fakir du Vivier (FR)
Garinella (FR)